Nieuw: eenvoudig of budgettrouwen in Amsterdam

In Amsterdam kun je nu binnen enkele minuten voor de wet getrouwd worden en het kost slechts enkele tientjes of een paar honderd euro. Het eenvoudige huwelijk of het budgethuwelijk past bij de stellen die net iets meer willen dan gratis trouwen, maar een beperkt budget hebben voor een groots feest.

Amsterdam trouwen tips

Trouwen in tien minuten met budgethuwelijk


Voor wie gratis wil trouwen en denkt snel terecht te kunnen bij de gemeente heeft pech, want het gratis huwelijk is zo populair dat je bijna een jaar moet wachten als je je nu aanmeldt. Daarom heeft Amsterdam nu twee nieuwe vormen van trouwen bedacht: het eenvoudig huwelijk en het budgethuwelijk. Aantrekkelijk voor stelletjes die snel willen trouwen en een klein budget hebben. Het budgethuwelijk kost € 160,- en je bent binnen tien minuten getrouwd.

Eenvoudig huwelijk


Dan is er ook nog het eenvoudige huwelijk, daarbij betaal je bijna driehonderd euro en ben je binnen een kwartier getrouwd. De naam liegt er niet om; er wordt geen toespraak gehouden en bij het budgethuwelijk mag je ook geen gasten uitnodigen. Alleen de getuigen mogen aanwezig zijn. Bij het eenvoudige huwelijk mag je tot twintig gasten uitnodigen en je kunt een bruidsfotograaf inhuren. Ook mag je trouwen in de trouwzaal, terwijl je bij het budgethuwelijk in een kleine spreekkamer zit.

Goedkoper dan gewoon trouwen


Het ‘gewone’ huwelijk kost zo’n vijfhonderd euro als je doordeweeks trouwt en in het weekend zelfs negenhonderd euro. Daarmee zijn de nieuwe varianten van trouwen een stuk goedkoper. De opties zijn dan wel beperkter, maar voor veel stellen betekent dit dat ze toch kunnen trouwen en ook binnen een aanzienlijke tijd. De wachttijden zijn (tot nu toe) een stuk korter dan bij het gratis huwelijk. Veel stelletjes trouwden in een andere gemeente om de lange wachttijd en de hoge kosten te vermijden. Amsterdam wil dat nu voorkomen door de nieuwe vormen van trouwen.

Geschreven door Sanne van Bortel

Wil je alle gemeente info lezen over trouwen in Amsterdam? ga dan naar trouwen gemeente Amsterdam
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation