Karaats van je trouwring

Het woord karaats is onlosmakelijk verbonden met sieraden in het algemeen en zeker ook met trouwringen. Maar wat betekent het nou eigenlijk? Om goed voorbereid op pad te gaan voor de zoektocht naar dé ring, vertellen wij je er al iets over.

trouwringen_groen

Vanuit het Grieks


Volgens de Wikipedia is het woord karaats is afkomstig van het Griekse woord ‘keration’ (vrucht van de johannesbroodboom) dat via het Arabisch en Italiaans in het Nederlands kwam. In het verleden hadden verschillende landen hun eigen karaat (die ongeveer overeenkwam met de massa van een johannesbroodboomzaadje) die gebruikt werden op precisieweegschalen vanwege hun constante massa.

In twee decimalen uitgedrukt


In 1907 werd de metrische karaat vastgesteld op 200 milligram. Het karaat wordt onderverdeeld in 100 punten en wordt altijd in twee decimalen uitgedrukt. Bijvoorbeeld 0,18K

Karaat als massagehalte


Het karaat (K),is een eenheid waarin het massagehalte aan edelmetalen, zoals goud in legeringen, wordt aangeduid. De betekenis van dit karaat (het Engels ‘carat’) is per edelmetaal weer anders. Zo geeft het karaat bij diamanten het gewicht aan en bij goud het gehalte aan puur goud. Een klein nuance verschil dus. Laat je daarom altijd goed adviseren en informeren door de vakspecialist!
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation