Welke.nl

Bruidskinderen, bruidsmeisjes en bruidsjonkers

Het verhaal vertelt dat bruidskinderen, bruidsmeisjes en bruidsjonkers degenen waren die de boze geesten rondom het bruidspaar moesten verdrijven.  Om die reden moesten zij net zo mooi aangekleed zijn als het bruidspaar zelf om zo verwarring te creëren.

Bruidskinderen


Bruidskinderen van nu hebben gelukkig niet meer de belastende taak om boze geesten te verdrijven. Tegenwoordig zijn vooral heel schattig en hebben ze de eervolle taak bloemblaadjes te strooien en de ringen aan jullie te geven tijdens de ceremonie. De meeste kinderen vinden het zelf ook een hele eer om bruidsmeisje of -jongen te zijn.

beleving_bruidjes

Bruidsmeisjes


Bruidsmeisjes (ook wel bridalmaid) zijn vaak je vriendinnen of zussen. Net als de bruidskinderen hebben zij een ondersteunende rol, zowel  voor als tijdens de huwelijksdag.

Hierbij kun je denken aan het organiseren van een bridal shower , helpen met het versturen van de uitnodigingen, helpen met het aankleden van de bruid, het recht leggen van de sleep, de bruid helpen tijdens de ceremonie en zich ontfermen over de bruidsjurk na afloop van het feest.

Bruidsjonkers


Zoals de bruid haar bruidsmeisjes heeft om haar te ondersteunen voor en tijdens de trouwdag, zo heeft de bruidegom zijn bruidsjonker (ook wel best man)  in de vorm van een vriend of broer. De bruidsjonkers treden vaak op als partner van de bruidsmeisjes en hebben dezelfde taken. Ook hij heeft zijn verantwoordelijkheden.

Hij zorgt ervoor dat de bruidegom bij zijn bruid komt, helpt bij het aankleden en dat de (kleine) ringdrager de ringen heeft. Verder is hij gastheer tijdens de huwelijksdag en ontfermt hij zich over de kleding van de bruidegom na  het huwelijk.
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation