Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Een betaalbare bruiloft

Toen wij zelf ooit in het huwelijksbootje wilden stappen, hadden we al snel bedacht dat we geen fortuin wilden uitgeven aan onze trouwdag. Voor ons geen dure trouwjurk of luxe kasteelfeest, maar gewoon een leuke dag met veel gezelligheid en lol! Kortom, we wilden een spetterend feest en al het overbodige weglaten.

Budgettips voor een betaalbare bruiloft


Onze ervaringen met het kritisch omgaan met budget willen we graag delen met jou. In deze blog geef ik daarom een paar tips en adviezen, waarmee je jullie trouwdag voordeliger  kunt organiseren zonder aan waarde te hoeven inboeten:

bruidskapsels_2

Mind-set


Maak er een uitdaging van om je bruiloft zo goedkoop mogelijk te organiseren en laat je geest de vrije loop. Organiseer een brainstormsessie met een aantal goede vrienden en bedenk wat allemaal anders kan, wijk vooral af van de bestaande normen.

DIY!


Met andere woorden: doe het zelf! Bedenk wat je allemaal zelf zou kunnen en willen doen. Schroom hierbij  niet om hulp te vragen van familie en vrienden. Maak ze deelgenoot van jullie bruiloft.

De kunst van het weglaten


Bedenk waar je echt waarde aan hecht en streep alles weg wat je niet belangrijk vindt.

Ga voor digitaal


In het digitale tijdperk waarin we leven kun je prima dingen online doen om zowel kosten als milieu te sparen. Verstuur bijvoorbeeld online je uitnodigingskaarten en maak een digitaal fotoalbum.

Tijdstip of periode


Het tijdstip of de periode van trouwen is zeker van invloed op het kostenplaatje. Trouwen in het hoogseizoen is duurder dan trouwen in het laagseizoen. En het sluiten van een burgerlijk huwelijk op een doordeweekse dag is goedkoper dan op vrijdag of zaterdag. Ook biedt iedere gemeente in Nederland de mogelijkheid om gratis te trouwen op een bepaald dagdeel in de week.

Gasten


Hoe meer gasten, hoe duurder het feest. Blijf daarom kritisch op je gastenlijst. Nodig alleen mensen uit met wie je een goede band hebt. Zoals een vriend van me ooit zei: “ik vind alles best, zolang ik mezelf maar niet hoef voor te stellen op mijn eigen bruiloft.”

Bruidsjurk


Bij de zoektocht naar een voordelige trouwjurk kan een goede outlet shop een prima uitkomst zijn. Ook zijn er tegenwoordig steeds meer bruidsmodewinkels  waar ze  je kunnen helpen aan een mooie bruidsjurk voor een hele aantrekkelijke prijs.

Bruidegom


Ook voor de bruidegom wordt de keuze in mooie trouwpakken tegenwoordig steeds groter. En net als bruidsjurken zijn ook trouwkostuums in alle soorten, maten en prijsklassen te koop. Zo kun je een pak op maat laten maken, maar er zijn ook prima herenmodezaken in Nederland waar mooie pakken vanuit voorraad te koop zijn. Een coupeuse kan de laatste kleine aanpassingen verrichten.

Muziek


Een live band is natuurlijk gaaf en sfeerverhogend, maar er hangt een prijskaartje aan. Een DJ is een heel goed alternatief als je niet helemaal onderin de buidel wil tasten en toch goede muziek wilt horen. Nog een optie is om zelf een playlist samen te stellen en af te spelen. Een tip is dan wel om iemand anders dan jijzelf erop toe te laten zien dat de muziek blijft draaien.

Tips


Ik hoop je met bovenstaande tips een aardig eind op weg te hebben geholpen om van jullie bruiloft een geweldig huwelijksfeest te maken en ook nog geld over te houden voor bijvoorbeeld de huwelijksreis.

Wie zijn wij? 


Samen met mijn vrouw Samira ben ik de eigenaar van Sam's Bruidsboetiek in Enschede. Samira doet vooral de in- en verkoop van bruidsjurken en accessoires. Ik houd me voornamelijk bezig met de achterkant van de winkel en: het bijwerken van website, social media, boekhouding, administratie, netwerk en strategie.

Olaf Harleman, Sam’s Bruidsboetiek
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation