Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

8 kenmerken van een goede ceremoniemeester

Tegenwoordig heeft bijna iedereen die gaat trouwen, ondersteuning van een ceremoniemeester of zelfs een weddingplanner. Bij een trouwdag komt nog heel wat kijken. Een ceremoniemeester ondersteunt je of helpt je bij de kleine, praktische dingetjes die op deze belangrijke en mooie dag dienen te gebeuren. Hoe herken je een ervaren en goede ceremoniemeester?

Een overzichtelijk draaiboek

Samen met het kersverse bruidspaar bespreekt de ceremoniemeester de dagindeling. Hij of zij dient in staat te zijn een helder en overzichtelijk draaiboek te maken. Hierin staan alle activiteiten van die dag verwerkt. Let op dat de ceremoniemeester voldoende speling in het draaiboek verwerkt voor onverwachte gebeurtenissen.


Lees ook Huwelijkswensen op enveloppe of trouwkaart? Hou het kort en persoonlijk!


Persoonlijke briefjes bij de trouwkaart

Het is zo dat de trouwkaarten worden afgeleverd op het adres van de ceremoniemeester. Hij of zij zal de kaarten ook versturen. Een goede ceremoniemeester geeft je ook de mogelijkheid om persoonlijke briefjes mee te sturen. Op deze manier wordt het bruidspaar in staat gesteld om de gasten te vragen om iets mee te brengen, een verzoek in te dienen,...

Is een sociaal aanspreekpunt

Een ceremoniemeester is het aanspreekpunt voor gasten en andere belangrijke mensen. Daarom is het vaak belang dat de ceremoniemeester sociaal vaardig is en te allen tijde de rust bewaard.


Lees ook Heb je echt een ceremoniemeester nodig? Ja natuurlijk!


Regisseert en instrueert

Een ceremoniemeester regisseert de bruiloft. Op de achtergrond verzet hij of zij heel veel werk. Soms wordt er gevraagd om duidelijke en heldere instructies: is er ruimte voor speeches of stukjes van gasten? Is de DJ van de drive-in show al op tijd? Weten alle getuigen wat ze moeten doen? Zijn de bruidskinderen op de hoogte van waar zij moeten lopen en welke handelingen zij moeten verrichten? Dit dient allemaal duidelijk gecommuniceerd te worden door de ceremoniemeester.

Is punctueel en pro-actief

Aangezien de dag netjes en vlot dient te verlopen, is het van belang dat de ceremoniemeester ervoor zorgt dat alles en iedereen er netjes op tijd is. Mist er nog een partij en lijkt het alsof zij te laat komen? Dan neem de ceremoniemeester direct contact met hen op en gaat op zoek naar een eventuele oplossing.

Herkenbaarheid

Het is voor alle aanwezigen fijn om te weten wie de ceremoniemeester is. De ceremoniemeester is het aanspreekpunt voor de dag en is in staat iedereen te helpen waar nodig. Laat daarom duidelijk blijken wie zij moeten aanspreken. Het is verstandig om in de communicatie aan te geven wie de ceremoniemeester is. Op de dag zelf draagt de ceremoniemeester vaak een broche of een herkenbare stropdas, zodat iedereen weet dat dat de ceremoniemeester is.


Lees ook Gezamenlijke cadeau ideeën & to do tips voor bruiloftsgasten


Let op de cadeautafel

Een bruidspaar krijgt logischerwijs een hoop cadeaus. Dit zijn ingepakte cadeaus van allerlei formaten, maar ook enveloppen. Let daarom op het feit dat alle cadeaus netjes opgeborgen worden. De ceremoniemeester zorgt er ook voor dat de cadeaus bij het bruidspaar terecht komen. Een echte goede ceremoniemeester heeft een uitgedacht plan om alle giften te bewaken en naar je toe te brengen naar de bruiloft.

Maakt gebruik van handige tools

Er zijn allerlei handige tools beschikbaar voor een ceremoniemeester. Zo is er bijvoorbeeld een handige applicatie voor het maken van een leverancierslijst. Kijk daarom eens hier of deze app voor jouw ceremoniemeester van waarde kan zijn. Dit soort applicaties zorgen ervoor dat alles soepel op en vlot verloopt gedurende jouw bruiloft. Communicatie is van wezenlijk belang gedurende een bruiloft. Het moet duidelijk zijn wie wat doet en hoe laat? Op het moment dat dit allemaal 100% duidelijk is, en er is voldoende speling in het draaiboek, dan komt alles helemaal goed. De ceremoniemeester is de regisseur van de bruiloft en en jouw bruiloft is de mooiste film van het jaar. Samen met de ceremoniemeester als regisseur, wordt er een Oscar gewonnen.

Bron & tekst: Ambitious DJ Concepts

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation